Rolat torta sa bananama

















Rolat:

4 belanca dobro umutiti sa 1 kasikom hladne vode, dodati 80 gr secera u prahu, vanil secer i 100gr brasna (uglavnom stavljam pola gustina, pola brasna). Zatim dodavati jedno po jedno zumance. Tepsiju ili kalup podmazati i peci 10-ak minuta (sve zavisi od rerne).
Pecenu koru izvaditi iz tepsije i uviti u kuhinjsku krpu.
Ohladjenu koru premazati dzemom i uviti u rolat. Ja sam stavila dzem od kajsija. Ova mera je odgovarajuca za tepsiju u kojoj pecem (to je ona sto se dobije uz rernu).

Fil:

- 2 jaja
- 6 kasika secera
- 2 pudinga od vanile
- 7 kasika brasna (ili gustina)
- 1 lit mleka
- 1 margarin
- 100 gr secera u prahu

Jaja, secer, puding, brasno sa malo mleka dobro umutiti i skuvati u preostalom mleku (u kljucalo mleko dodati smesu). Ostaviti da se ohladi. U ohladjen fil dodati maragarin koji je umucen sa 100gr secera u prahu (moze i bez secera, ali se poveca malo kolicina u filu koji se kuva).

Rolat iseci, u kalup za tortu (rasklopivi obruc) na dno staviti red rolata i okolo poredjati rolat. Zatim staviti polovinu fila, predjati banane i ostatak fila dodati preko. Ostaviti da se torta stegne. Ukrasiti je slagom.

Нема коментара: