Cheesecake


Kora:

    - 200gr mlevenog keksa (plazma ili nekog drugog)
    - 2 kasike meda
    - 125gr margarina (pola standardnog pakovanja).

Margarin ostaviti na sobnoj temperaturi da omeksa, dodati med i keks. Sve dobro sjediniti. Oblikovati koru u kalupu za torte. Ovom prilikom sam koristila obruc za kuglof umesto standardnog kalupa.

Beli fil:

    -250ml slatke pavlake
    - 150gr secera u prahu
    - vanil secer
    - 1 kesica zelatina
    - sok od jednog limuna
    - 300gr krem sira (Ella sir, suboticke mlekare je odlican za ovu tortu)

Rastopiti zelatin prema uputstvu na kesici. U jednoj ciniji dobro umutiti slatku pavlaku, (moze se dodati i krem fix, da bi bilo cvrsce) sa secerom i vanil secerom. U drugoj ciniji umutiti sir sa sokom od limuna. Zelatin zagrejati (ne sme da prokuva), zatim sve sjediniti. Sjedinjeni beli fil, naneti preko kore i staviti u frizider da se stegne i dok se ne napravi vocni fil.

Vocni fil:

    - pakovanje smrznutog voca (visnje, jagore ili sumski mix, pakovanja su obicno oko 300-400gr).
    - solja vode
    - secera par kasika (3-4 u zavisnosti kakvo je voce)
    - Dr.Oetker preliv za torte (crveni) ili obican zelatin

Staviti vodu sa secerom staviti da prokuva, zatim dodati smrznuto voce. Kad voce omeksa dodati Dr. Oetker preliv za torte. Ostaviti malo da se ohladi, zatim vocni fil sipati pazljivo preko belog fila. Tortu ostaviti da se ohladi i stegne. Ne mora da se koristi smrznuto voce, moze i sveze.

Нема коментара: